Регион

СТРАВИЧНА ПОПЛАВА У БИХ: Најмање петоро мртвих

Најмање пет особа погинуло је у поплавама и одронима који су погодили насеље Јабланица на југу Босне и Херцеговине, према незваничним информацијама које је објавио Дневни аваз.

Из Федералне управе цивилне заштите (ФУЦЗ) рекли су за Аваз да су послали захтеве Федералном МУП-у и Оружаним снагама БиХ за помоћ.

Истиче се да је Федерални МУП саопштио да ће послати своју јединицу специјалне полиције.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Такође су навели да је ФУЦЗ обуставио операције деминирања и ставио у приправност све деминере да помогну угроженом становништву.

Подручје Јабланице и Коњица погодила је тешка елементарна непогода и пријављена су бројна клизишта.

ФУЦЗ истиче да је сада највећа потреба за тешким машинама за рашчишћавање јер има неколико места на којима су се појавила клизишта.

Због поплава након обилних падавина Јабланица је потпуно блокирана, куће су поплављене, путеви блокирани, а нема ни мобилног сигнала, јавио је портал Klix.ba.

Горска служба спасавања (GSS) Јабланица позвала је становнике да се јаве како би помогли тој служби и ватрогасцима у акцијама спасавања.

За Klix.ba је из Ватрогасне станице Јабланица речено да је насеље у потпуности блокирано, преноси Танјуг.

„Полиција нас је обавестила да је блокирана и пруга. У Јабланицу се тренутно не може ни ући, нити изаћи. Фиксни телефони раде, али мобилна телефонија нема сигнала“, навели су из Ватрогасне станице.

ГСС је навела да су поплављене саобраћајнице.

Из Федералне управе цивилне заштите саопштено је да је прекинута путна комуникација на правцима Јабланица -Мостар, Јабланица – Рисовац, Јабланица – Прозор Рама и Јабланица – Коњиц.

Осим Јабланице, због обилних падавина поплављене су улице и стамбени објекти у Кисељаку и Крешеву.

Из Службе за цивилну заштиту Општине Кисељак апеловали су на становништво да не креће на пут, а да у хитним случајевима позову наведену службу, ватрогасце, хитну помоћ или полицију.

Из Средње школе „Иван Горан Ковачић“ у Кисељаку саопштено је да ће настава бити одложена због поплава.

Извор: Танјуг

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ