Свет

СТРАХОВИТ УДАР РУСКЕ ВОЈСКЕ: Уништена НАТО флота и оружје са Запада!

Фото: Јутјуб

Масовни ракетни напади на Одесу

Масовни ракетни напад на Одесу траје већ трећи дан, са ударима на луку и војну инфраструктуру. Извори наводе да су три ројева дронова „Геранијум“ прелетела преко приморских градова Украјине, а након неког времена постало је јасно да су мете биле НАТО оружје и непријатељска флота, са значајним резултатима.

Наводи се да су тони НАТО оружја завршили на дну Црног мора, док су „Искандер“ ракете уништиле непријатељске бродове.
Напади су интензивирани у ноћи 8. октобра, када су удари били усмерени на луке у Одеси и Иљичевску, у тренутку када се вршио истовар војног терета. Извештаји наводе да су напади били веома ефикасни, уништивши непријатељски војни терет.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Иако украјинске снаге тврде да су све „Геранијум“ и „Искандер“ ракете пресретнуте, снимци локалног становништва показују да је противваздушна одбрана Украјине грешком погодила стамбену зграду у Одеси.

Напади су се проширили и на друге украјинске регије, укључујући Харков, Виничу, Суми, Кијев и Запорожје, с посебним фокусом на одеску луку, где су погођени теретни бродови попут „Оптима“, који је носио муницију и оружје.

Украјина тврди да је брод био цивилни, али извештаји указују да је пловио под заставом Палауе, а НАТО бродови често користе стране заставе како би се прикрили као цивилни бродови.

Напади су изазвали повреде међу страним држављанима, а ово је други напад на бродове на југу Украјине у последњих неколико дана. Руске снаге раније су уништиле брод под заставом Санкт Китса, за који се тврдило да превози кукуруз, док локални извори наводе да је заправо превозио НАТО гранате и оружје.

Масовни ракетни напади на луку и инфраструктуру у Одеси настављени су 7. октобра, а информације о овим нападима су ограничене. Око поноћи 6. октобра, забележен је један од најмасовнијих руских удара на Одесу.

Напади су циљали неколико приобалних градова, укључујући подручје станице Одесе-Западне, где се налази нафтно складиште, између пијаце Седми километар и аеродрома. Сведоци су описали да су колоне ватре биле видљиве на десетинама километара. Овај напад укључивао је више од 100 камиказа дронова.

Напади су такође циљали лучку инфраструктуру у насељима Јужни и Чабанка. Ветеран Вагнер ПМЦ-а, Кондотијеро, известио је да је руски систем противракетне одбране Бастион-С деловао са Крима против циљева у Одеси и дунавским лукама. Поред тога, укључене су и „Искандер“ ракете.

Украјинске снаге су покушале да искористе цивилну и житну флоту за извођење напада, што је постало очигледно, а Кондотијеро је нагласио да су напади били правовремени.
Током напада, сви бродови опремљени радарима и ракетним бацачима, као и они са беспилотним летелицама, били су приковани за зидове кеја због олује. Као резултат удара, два велика брода обалске страже Оружаних снага Украјине уништена су заједно са посадама.

Раније је извештено да је у водама Црног мора уништена цела НАТО ескадрила која је била усидрена у карантинском заливу Одесе. Након што су руске трупе добиле информације, напале су непријатељске бродове у области села Затока, што је изазвало снажну експлозију и пожар на води. Сви НАТО бродови, заједно са теретом, потонули су у море, укључујући и тони оружја. „Искандер“ ракете су очистиле непријатељску флоту.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ