Свет

ШОКАНТНО! КИЈЕВ НАЈАВЉУЈЕ НОВИ РАТ: Планирају нападе на Белорусију

Народни посланик предлаже премештање војних операција на територију Белорусије

Народни посланик Олег Дунда из партије „Слуга народа“ украјинског председника Володимира Зеленског изјавио је данас да је потребно преместити војне операције украјинске војске и на територију Белорусије, поред Курске и Брјанске области Русије.

„Моје становиште је да је апсолутно важно пренети ово не само на територију Брјанска и Курска, већ и на Белорусију. Дубоко сам уверен да ће белоруска војска, ако уђемо у Белорусију са релативно малим јединицама, положити оружје. И ово је велики ударац Москви испод појаса, ако се покаже да не контролише ове територије и да није спремна да их брани. У ствари, ово је прича ‘а ла Пригожин'“, навео је Дунда на 13. „Форуму слободне Русије“ у Вилњусу, преноси портал „Белсат“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према његовим речима, рат који се тренутно води у Украјини је „Први светски рат, рат исцрпљивања ресурса“, у којем је Русија спремна да потроши све, за разлику од украјинских партнера.

„Према томе, Русија је у предности. Ово је рат који је неисплатив за Украјину. Ми, са овим искуством и знањем треба да се крећемо и ударамо тамо где је Руска империја што слабија, на најрањивија места, да је подривамо са свих страна“, истакао је посланик Врховне раде.

Он је оценио да се рат не може добити ни под Покровском ни под Вугледаром.
„Али победа у рату на територији Руске империје или у Белорусији је сасвим могућа… Не смемо стати, морамо проширити ове операције. Свако одлагање у овом правцу прети смрћу“, сматра посланик и копредседник међуфракцијске парламентарне асоцијације „За деколонизацију Русије“.

Форум Слободне Русије одржава се од 4. до 5. октобра у Вилњусу, а на њему учествују познати руски опозиционари и стручњаци из Украјине и Европске уније.
Програм Форума укључује теме као што су украјинска Формула мира, консолидација опозиционо оријентисаних Руса око подршке руским добровољцима који се боре у саставу Оружаних снага Украјине, нови изазови међународном безбедносном систему, активирање руске Федералне службе безбедности (ФСБ) у Европи и друге.

Форум Слободне Русије је највећа платформа за руску опозицију, основана 2016. године.
Обједињује представнике руске јавности у Русији и иностранству који заузимају бескомпромисан став према режиму руског председника Владимира Путина и залажу се за потпуну „демонтажу Путинове диктатуре“, обнављање територијалног интегритета Украјине и ослобађање свих територија које је Русија окупирала.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ