Свет

РУСКИ ПОЛИТИКОЛОГ ЗАТРЕСАО СВЕТ: Открио језив сценарио за почетак рата са НАТО у новембру

Фото: Јутјб

Руски политиколог Сергеј Марков прокоментарисао је речи бившег начелника пољског генералштаба Рајмунда Анџејчака, да у случају хипотетичког руског напада на балтичке земље или напада на Пољску, Санкт Петербург и све стратешке објекте у радијусу од 300 километара би били нападнути у првом минуту.

„Дакле, пут у рат између НАТО-а и Русије испада овако“, написао је Марков на свом Телеграм каналу, наводећи неколико кључних позиција.

Према његовим речима, ништа се неће десити до избора у САД, који су заказани за 5. новембар, а онда би, између избора и инаугурације новог председника, одлазећи амерички лидер Џо Бајден могао да да дозволу Кијеву за извођење далекосежних удара. са британским и француским пројектилима дубоко у територију Русије.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према речима стручњака, удар ће извести „британски и француски авиони са украјинским заставама и евентуално украјински пилоти“, који ће полетети са аеродрома у Пољској и Румунији. Русија ће саопштити да су „Британија, Пољска, Француска, Румунија ушле у директан рат“ и, како је упозорила, одговориће ударом на аеродроме Пољске и Румуније.

По мишљењу политиколога, Пољска ће тада испунити своје обећање и уследиће удар на Санкт Петербург и стратешке циљеве на руској територији, што ће довести до узвратног удара Москве на Варшаву.

„Почиње рат између Русије и НАТО-а. Неће се одмах десити нуклеарни рат“, оценио је експерт и додао, да се све може десити веома брзо у једном дану, тако да они који желе да зауставе овај сценарио „треба да већ зову Вашингтон, Лондон и Париз, и захтевају да се не игра ракетама дугог домета“.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ