Свет

РУСКА ВОЈСКА СПАЛИЛА ОРУЖЈЕ СА ЗАПАДА: Уништени су (ВИДЕО)

Тенкови „леопард“ нису успели да промене ток борби у зони специјалне војне операције (СВО), изјавио је ирски новинар Чеј Боуз на друштвеној мрежи X.

– Тенкови „леопард“ нису имали значајан утицај на бојишту, а њихова некада застрашујућа репутација буквално је спаљена – написао је Боуз.

Немачки лист Франкфуртер Рундсцхау објавио је да је руска војска уништила огроман број западне технике испоручене Украјини, укључујући немачке тенкове „леопард 2“ и борбена возила пешадије Мардер. Према информацијама које је изнео лист, током трајања СВО Кијев је изгубио најмање 935 тенкова и 6613 борбених возила, од чега је већи део технике испоручен из Немачке.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Москва сматра да испоруке оружја Украјини ометају мирно решење сукоба, директно увлаче НАТО земље у конфликт и представљају „играње ватром“. Руски министар спољних послова Сергеј Лавров више пута је наглашавао да ће сваки конвој са оружјем за Украјину бити легитимна мета за руску војску. Према његовим речима, САД и НАТО директно учествују у сукобу не само испорукама оружја, већ и обуком војника у Великој Британији, Немачкој, Италији и другим земљама. У Кремљу упозоравају да снабдевање Украјине западним оружјем неће допринети преговорима, већ ће само погоршати ситуацију.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ