Свет

РУСИЈА У НЕВЕРИЦИ: Шта ово спрема Украјина? (ВИДЕО)

Украјина развија дрон способан да пресреће иранске дронове-камиказе које Русија користи, сазнаје Дејли телеграф.

Украјина развија дрон Стинг који ће пресретати и уништавати руске Шахиде.

Британски лист наводи да је намена новог оружја да уместо конвенционалних пројектила противваздушне одбране (ПВО) јури и пресреће борбене беспилотне летелице Шахид-136 којима Руси баражном ватром засипају украјинске градове.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Наводи се да је ово прва фотографија Стинга (Жаоке), ловца на Шахиде, који је до сада у строгој тајности држан далеко од очију јавности.

Први пут су објављени и детаљни подаци о овом дрону за који фирма „Вајлд хорнетс“ (Дивљи стршљенови) каже да ће летети брзином већом од 160 километара на час и ићи до висине од три километра.

Стинг има наизглед класичан изглед квадкоптера (дрона са четири елисе), али с огромном куполом која избија из централног дела беспилотне летелице, а где се налазе бојева глава и камера којом оператер са земље помоћу ВР наочара контролише његово кретање.

За систем циљања мете биће задужена вештачка интелигенција која ће помагати оператеру у борбеним мисијама.

Дејли телеграф наводи да су слични дронови до сада коришћени за пресретање руских шпијунских дронова који на великим висинама лете споро изнад ратишта и прикупљају обавештајне податке о положајима артиљерије и ракетних јединица.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ