Русија

РУСИЈА ПРЕМЕШТА ФЛОТУ: „Под нападом смо“

Руска Црноморска флота морала је да помери многе ратне бродове из своје поморске базе у Севастопољу на полуострву Крим, које је Русија анектирала 2014. године, због украјинских напада, рекао је кримски званичник.

Изјаве Дмитрија Рогозина, руског сенатора за област Запорожја под руском контролом и бившег шефа руске свемирске агенције, прва су званична руска потврда да је флота морала да буде премештена из Севастопоља.

Украјинске власти су више пута говориле да је Москва морала да премести бродове у Новорасиск због њихових напада на руске ратне бродове у Црном мору. Рогозин је за лист Московски комсомолец рекао да Русија мора озбиљније да ради на развоју беспилотних летелица, организовању војних јединица беспилотних летелица и развоју система за електронско ратовање и сателитско позиционирање.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Војно-техничка револуција се одвија пред нашим очима“, рекао је Рогозин о развоју беспилотних летелица и електронском ратовању и додао да темпо иновација сваког месеца мења ситуацију на фронту. „Црноморска флота је илустративан пример“, рекао је Рогозин.

„Морали смо да променимо њену локацију због чињенице да су наши велики бродови постали само велике мете за непријатељске беспилотне бродове. Русија је већ на почетку рата 2022. заостајала у технологији беспилотних летелица и иако је од тада значајно напредовала, мора да се креће брже, посебно у фокусу потрошње на оружје и стварања специјалних пукова беспилотних летелица,“ упозорава Рогозин.

Он напомиње да су сателитски и површински системи за навођење који би могли да превазиђу електронски рат од посебне важности за омогућавање прецизног циљања.

Извор: Индеx.хр

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ