Свет

РУСИ У НЕВЕРИЦИ! ШТА ЈЕ ОВО УКРАЈИНА АКТИВИРАЛА У КУРСКУ? Сада је јасно зашто оволико дуго не могу да их истерају са територије

Украјинске снаге у Курској области користе далеко моћније системе за електронско ометање него јединице Оружаних снага Украјине на фронту код Очеретина, изјавио је за РИА Новости оператер дрона са позивним знаком „Метис“.

– Овде је све другачије него у ДНР. Шума је много гушћа, има места за сакривање. Тамо је све голо, нема бекства од дрона. Али најважније је да овде раде јачи системи за електронско ометање. Чак и нове фреквенције које раније нисмо користили, врло брзо бивају ометене, што отежава уништавање циљева – нагласио је он.

Једнице Оружаних снага Украјине су 6. августа у 5:30 прешле у офанзиву са циљем заузимања територије у Курској области, али је њихово напредовање заустављено, изјавио је начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Он је истакао да ће операција у Курској области бити завршена потпуним поразом непријатеља и повратком на државну границу.

Како је саопштило руско Министарство одбране 3. октобра, за време борбених дејстава у курском правцу, непријатељ је изгубио више од 20.000 војника и 135 тенкова.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је кијевски режим покренуо провокацију и да спроводи неселективну паљбу, укључујући и на цивилне циљеве.

– Противник ће добити адекватан одговор и сви циљеви које је Русија поставила биће постигнути – нагласио је Путин.

У Курској, Белгородској и Брјанској области на снази је режим антитерористичке операције како би се осигурала безбедност грађана.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ