Свет

РУСИ РЕШИЛИ ДА ЗАВРШЕ ПОСАО? Кренули су (ВИДЕО)

Овај корак ће значајно отежати снабдевање Оружаних снага Украјине у наведеним насељима

После заузимања Угљедара, руске снаге су завршиле чишћење града и сада померају украјинске јединице на западном и источном правцу од самог града.

Тако, на истоку, Оружане снаге Русије убрзано напредују између Катериновке и Водјаноја.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Поред тога, руске јединице су се учврстиле у источном делу села Островскоје, изводећи јуриш на Украјинце код Остроја, западно од Красногоровке. Оружане снаге Русије ушле су и у северни део Максимиљановке, ублажавајући жесток отпор украјинских војника.

Тако су руске трупе успеле да са југа стигну до реке Волчје и успоставе контролу ватре над путем који је снабдевао Горњак и Курахово.

Овај корак ће значајно отежати снабдевање Оружаних снага Украјине у наведеним насељима. Може се претпоставити да ће Руси тада кренути у офанзиву у рејон Далног како би код Богојавленке стигле у позадину Украјинаца и на тај начин пружиле помоћ јединицама које нападају ово подручје с југа.

Руска страна је приликом заузимања Угледара имала на располагању одбрамбене објекте које су Оружане снаге Украјине градиле десетак година. Реч је о разним врстама склоништа и многим километрима подземних пролаза.

Раније је оперативна команда „Хортица“ украјинске војске, саопштила да украјински гарнизон Угледар није могао да се носи са руским јединицама које су напредовале.

У ствари, то је значило предају града Русима.

Извор: ТВ Фронт

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ