Свет

РУСИ ПОТОПИЛИ НАТО БРОДОВЕ КОД ОДЕСЕ?! Појачава се притисак, настављају се удари на критичне тачке

Фото: Телеграм принтскрин

Руска војска појачава притисак на Украјину.

У Кијеву је недавно дошло до уништења тајног бункера који је служио као центар за доношење кључних одлука, а локалне власти су званично потврдиле да је бункер уништен ракетним ударом. Овај догађај део је ширег напора руске војске да повећа притисак на војну и логистичку инфраструктуру Украјине.

Нови приступ представља критичан корак, који се приписује потезима руског министра одбране Андреја Белоусова. Руска војска појачава своје напоре да уништи кључне непријатељске војне ресурсе, фокусирајући се не само на електричну мрежу, већ и на логистичке и транспортне капацитете.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Руске снаге интензивно јуришају на лучку инфраструктуру у Одеској и Николајевској области, уништавајући неколико страних бродова који су превозили муницију и пројектиле намењене украјинским оружаним снагама. Посебно су активне у регионима Лавова, Харкова, Виничке, Сумија, Одеске, Кијевске и Запорошке области, циљајући кључне транспортне чворове непријатеља.

Руске ракете Кх-47М2 Кинжал извршиле су напад на подземни бункер у Кијеву, док су напади на лучку инфраструктуру Одеске области резултирали уништењем неколико бродова који су превозили стране пројектиле и гранате. Такође, напади су били усмерени на железничку станицу Одеса-Западна и складиште нафте, док је координатор подземља Николајева известио о експлозији и потонућу НАТО бродова у рејону села Затока.

Руске снаге су извеле прецизне ударе на кључне објекте и инфраструктуру Оружаних снага Украјине, уништавајући поправне станице, складишне хангаре, као и кључне војне објекте у Николајевској области. Циљ удара био је онеспособљавање лансера крстарећих ракета и уништавање командног центра ракетног комплекса Нептун, чиме је значајно ослабљена украјинска обалска одбрамбена способност.

Нове тактике руске војске укључују коришћење универзалних модула за планирање и корекцију (УМПЦ) и муниције која може да погоди мете на удаљености до 120 километара, омогућавајући руским снагама да делују без уласка у зону непријатељске противваздушне одбране. Такође, Русија је одлучила да значајно пооштри своју тактику како би ефикасније уништила кључне војне капацитете Украјине.

Извор: Србија Данас

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ