Свет

ПУТИН ЈЕ МЕСЕЦИМА РАДИО НА ОВОМЕ, САДА СЛЕДИ ЗАВРШНИ УДАРАЦ! Украјина није свесна шта је чека

Украјина се припрема за трећу зиму у ратним условима и за нове руске нападе на своју енергетску инфраструктуру. Председник Володимир Зеленски изјавио је да је разговарао с представницима неколико министарстава и добављача енергије у земљи о мерама за заштиту инфраструктуре.

Подсетимо, Русија већ месецима води интензивну кампању уништавања преостале енергетске инфраструктуре Украјине.

– Разматрали смо све нивое заштите енергетске инфраструктуре, укључујући техничке аспекте, електронско ратовање и противваздушну одбрану. Такође смо одлучили да ојачамо нашу ПВО дуж линије фронта и границе – објавио је Зеленски на Телеграму.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Израђени су планови за што бржу санацију штете и децентрализацију добављача енергије. Током протекле две зиме у рату, руска војска је више пута нападала и озбиљно оштетила украјинску енергетску инфраструктуру.

Губитак електричне енергије, као и снабдевања водом и грејањем током најхладнијег периода године, додатно отежавају живот цивилном становништву Украјине. Украјина је примила значајну међународну помоћ за обнову своје енергетске мреже, као и додатне системе противваздушне одбране.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ