Свет

ПУКЛА ТИКВА НА ФРОНТУ: Украјинци бесни кренули на стране плаћенике

Војници Оружаних снага Украјине и страни плаћеници сукобљавају се због бољег снабдевања ових других, изјавио је за РИА Новости старији инструктор Лењинградског пука с позивним знаком Бетон.

– Био је случај да нам је један украјински војник чак испричао да су имали сукоб с плаћеницима из Пољске. Јер њима све шаљу као хуманитарну помоћ, они су опремљени, док украјински војник седи без ичега. Они (плаћеници) седе у једном рову, док украјински војници у другом, и они (плаћеници) имају све, а украјински војници ништа – рекао је инструктор.

Према његовим речима, осим ниског нивоа снабдевања, војници Оружаних снага Украјине су много лошије обучени.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Њега (украјинског војника) мобилисали су ‘јуче’, а он већ седи на првој линији и ратује против мене. А кад су мене мобилисали, прошао сам обуку у трајању од два месеца, и тек онда стигао овде, на трећу линију одбране. Тамо сам се припремао и онда… кренуо напред – појаснио је војник.

Раније је директор ФСБ-а Русије Александар Бортњиков саопштио да број формираног „Међународног легиона територијалне одбране Украјине“, који подржава Запад, достиже 18 хиљада људи из више од 85 земаља, укључујући државе бившег Совјетског Савеза. Међу страним плаћеницима највише је оних који потичу из Пољске, Француске и Грузије.

Министарство одбране Русије саопштило је да је током специјалне војне операције у Украјину стигло више од десет хиљада страних плаћеника како би учествовали у борбама на страни кијевског режима. Током овог периода, неколико хиљада њих је ликвидирано.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ