Свет

ПОРОШЕНКО ШОКИРАО УКРАЈИНЦЕ: Зеленски и његови збрисали из Кијева

Фото: Јутјуб

Украјина је изгубила рат. Инфериорна је на свим фронтовима, а њен лидер Владимир Зеленски предлаже потпуно нереалан план, оценио је директор италијанског листа Ил Фатто qуотидиано, познати новинар Марко Траваљо.

Додатно је прецизирао властиту процену:

„Владимир Зеленски има проблем: рат је изгубљен, руске снаге настављају напредовање и западно од Доњецка и са десне обале Дњепра према Харкову. Украјинци се само повлаче и гину“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Траваљо – не без сажаљевајуће ироније према кијевском режиму – наглашава:

– Сви су одавно заборавили на „бриљантну“ офанзиву Украјинаца на комад руске територије у Курској области, која је требало да примора Москву да пребаци трупе са других фронтова. А тамо је сада опкољено 10 хиљада украјинских војника. Зеленски предлаже „план победе“ који ће окончати сукоб следеће године, а он то обећава сваке године.

Бивши председник Украјине Петар Порошенко тврди да су Зеленски његови доглавници побегли из Кијева у првим сатима сукоба са Русијом:

„У првим сатима инвазије сва врхушка власти је збрисала из Кијева“.

И Порошенко сумња у ефикасност „плана победе“ Зеленског због његових превеликих захтева према Западу.

Британски војни експерт Александар Меркурис сматра да је Зеленски прошле зиме – објавивши да иде на Минхенску безбедносну конференцију 2024-те – заправо опет побегао из земље.

Извор: Факти

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ