Свет

ПОЛЕТЕЛИ БОРБЕНИ АВИОНИ: Почело жестоко бомбардовање на руској територији (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Жестоке борбе се воде у руској пограничној области Курск

Руски ловац-бомбардер Су-34 погодио је упориште и особље Оружаних снага Украјине у пограничном региону Курске области, саопштило је Министарство одбране Русије.

– Удар су извеле ваздушне бомбе са универзалним модулом за планирање и корекцију (УМПЦ) – појашњава се у саопштењу-.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Министарство је додало да се посада Су-34 безбедно вратила на полетни аеродром, пошто је од обавештајних служби добила потврду да су идентификовани циљеви уништени.

Такође, руска страна је саопштила да посаде авиона Су-25 ометају ротацију јединица ОСУ у пограничној области Курске области.

Зеленски: Украјинске снаге држале своје линије

За сада нема потвде горенаведених објава руског Министарства одбране, али подестимо, јуче је председник Украјине Володимир Зеленски говорио о ситуацији у регину Курск и истакао да су „украјинске снаге држале своје линије“.

Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је данас да су руске снаге покушале да истисну украјинске трупе са положаја у руској пограничној области Курск, али да су украјинске снаге држале своје линије.

– Што се тиче операције Курск, Русија је покушала да потисне наше положаје, али ми држимо одређене линије – рекао је Зеленски у свом ноћном видео обраћању, пренео је Ројтерс.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ