Свет

ОВО ЈЕ ЦЕО СВЕТ ЧЕКАО! БАЈДЕН САОПШТИО: Постоји могућност да се сукоб оконча

БЕРЛИН – Амерички председник Џо Бајден изјавио је данас да постоји могућност да се ситуација са Израелом и Ираном решава на начин који би потенцијално могао да оконча њихов конфликт.

Обраћајући се новинарима на крају посете Берлину, Бајден је рекао да има разумевања за то како и када ће Израел узвратити на ранији ракетни напад из Ирана, пренео је Ројтерс.

Бајден је одбио да каже више о том питању.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Тензије у региону Блиског истока су повишене, поводом најављеног одговора Израела на ракетни напад који је на ту земљу 1. октобра извео Техеран.

„По мом мишљењу постоји прилика, и моје колеге се слажу, да се вероватно можемо носити са Израелом и Ираном на начин који прекида сукоб на неко време“, рекао је Бајден.

Бајден је додао и да верује да постоји могућност да се ради на прекиду ватре у Либану, али да би такве напоре било теже остварити у Гази.

Из Израела, као и од стране његових непријатеља Хамаса и Хезболаха, раније данас није било назнака да потврђена смрт палестинског милитантног вође Јахје Синвара може убрзати крај сукоба на Блиском истоку, који трају више од годину дана, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ