Свет

НАПАД ЈЕ ПОЧЕО: Свет на ивици свеопштег рата (ВИДЕО)

Израелска војска саопштила је да су управо лансиране балистичке ракете из Ирана на Израел, преноси Ројтерс. Агенција наводи да се у Јерусалиму и другим израелским градовима чују сирене за ваздушну опасност.

Израелска војска је навела да су сви цивили упућени ка склоништима.

Додаје се да је војска поделила упутства за заштиту од ракетних напада на више

Ирански напад на Израел дроновима и ракетама, укључујући и балистичке, очекује се у наредним сатима, јавља „Њујорк тајмс” позивајући се на три израелска званичника.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Када је Иран напао Израел у априлу процењивало се да балистичке ракете за 12 минута могу да стигну из Ирана у Израел и до својих мета, крстареће ракете за два сата, а дронови за девет.

Три анонимна израелска званичника рекла су да ће Иран гађати три израелске ваздухопловне базе и обавештајни штаб северно од Тел Авива, за који су рекли да се евакуише.

И мада је свеопшти рат у априлу, када је Иран испалио преко 300 дронова и крстарећих ракета у правцу Израела, избегнут, Тајмс овог пута цитира дипломате и експерте који кажу да сада има више изгледа да се то деси.

Очекује се да ће Израел снажно узвратити на сваки нови ирански напад.

Асошиејтед прес је данас јавио, позивајући се на високорангираног званичника администрације САД да се Иран припрема да ускоро изведе напад балистичком ракетом на Израел.

Напад у априлу је био први директни напад из Ирана на Израел у одговору на удар на иранску амбасаду у главном граду Сирије, Дамаску, у којем је убијен званичник иранске Револуционарне гарде и осам других официра.

Неименовани амерички званичник рекао је Ројтерсу да ће нови напад бити исто тако велики, као онај у априлу или потенцијално већи, када је већина пројектила оборена.

Извор: Политика

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ