Свет

НАПАД ЈЕ ИЗВРШЕН: Ликвидиран командант

Фото: Х принтскрин

Командант либанског покрета Хезболах задужен за комуникације, Мухамад Рашид Сакафи, убијен је јуче у израелском ваздушном нападу на Бејрут, саопштила је данас израелска војска (ИДФ).

Како се наводи у саопштењу ИДФ, Сакафи је водио одсек за комуникације Хезболаха од 2000. године и сматрало се да је близак руководству тог покрета, пренео је Тајмс оф Израел.

„Сакафи је уложио значајне напоре у развој комуникационих капацитета између свих јединица Хезболаха у току свих периода операције како би се одржао ток информација унутар комплетне терористичке организације“, додала је израелска војска.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Претходно је ИДФ саопштила да је израелска војска у великом ваздушном нападу на главни град Либана, Бејрут, током ноћи гађала штаб обавештајне службе либанске милитантне групе Хезболах.

Њујорк тајмс и амерички портал Аксиос објавили су да је мета израелског напада на Бејрут био Хашем Сафиедин који би требало, како се претпоставља, да буде изабран за новог вођу Хезболаха након што је Хасан Насралах убијен у израелском нападу на Бејрут 27. септембра, пренео је Тајмс оф Израел.

ИДФ наводи да је девет израелских војника погинуло у среду на неколико локација на југу Либана.

Истиче се да су израелске трупе пронашле оружје које је Хезболах оставио у селима у јужном Либану.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ