Свет

МЕРКУРИС ВИДИ ПОТЕНЦИЈАЛНУ КАТАСТРОФУ: Украјинци су опкољени, упали су у клопку

„Украјинска војска је заробљена у Селидову и не може да напусти град“

Украјинска војска је заробљена у Селидову и не може да напусти град, рекао је британски аналитичар Александар Меркурис на свом Јутјуб блогу .

„Видимо потенцијалну катастрофу“

– Украјинске трупе у Селидову су сада опкољене, оне су заправо блокиране… Видимо потенцијалну катастрофу – приметио је он.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према речима аналитичара, украјинске оружане снаге су изгубиле контролу над путем којим су могле да се повуку. Као резултат тога, Украјинци су такође изгубили важне залихе за наставак борби, рекао је Меркурис.

– Можда ће се неки од њих предати, други ће уместо тога послати хитну поруку Кијеву тражећи наређење за повлачење. Кијев ће инсистирати на наставку битке. … На крају ће сами одлучити да се повуку, они ће у великом броју побећи из Селидова – прогнозирао је аналитичар.

Пушилин: Постоје сви предуслови

Шеф самопроглашене ДНР Денис Пушилин рекао је прошле недеље на ТВ каналу Русија 24 да постоје сви предуслови за „покривање“ града Селидова током напредовања у правцу Покровског.

Раније је саветник шефа самопроглашеног ДНР Игор Кимаковски рекао да руска војска већ „хвата у клешта“ Кураховку и Селидово.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ