Свет

ЛАВРОВ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Запад покушава да отвори други фронт против Русије

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

ЗАПАД покушава да отвори други фронт против Русије дестабилизацијом ситуације у Абхазији и Јужној Осетији, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров након састанка регионалне платформе формата „3+3“ (Азербејџан, Јерменија, Грузија – Русија, Турска, Иран).

– Један од горућих проблема, када је реч о Грузији, је да Запад покушава да запали сутацију у Абхазији и Јужној Осетији и да закомпликује односе између Грузије и те две суверене земље. Сви ризици су повезани са покушајима Запада да уништи односе тих држава Јужног Кавказа са Русијом – рекао је Лавров.

У осврту на ситуацију у Украјини Лавро вје рекао да сваки пут када Русија подржи одређене договоре који су постигнути, Кијев их прекрши и потом изгуби додатну територију.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Сваки пут у последњих 10 година кад год би Кијев прекршио договор који је постигнут, Украјина би изгубила део своје територије – казао је Лавров на прес конференцији.

Такође је прокоментарисао и наводе западних медија да Кијев намерава да направи прљаву бомбу рекавши да тако нешто украјинском режиму „неће поћи за руком“.

– То су луди људи. Ништа од тога им, наравно, неће поћи за руком, никада и ни у каквим условима – закључио је Лавров.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ