Свет

КОМАНДАНТ ЧЕЧЕНСКИХ СПЕЦИЈАЛАЦА ОТКРИО: Уништени немачки плаћеници у Украјини

Специјалне снаге Ахмат уништиле су плаћенике који говоре немачки у зони Северног војног округа, рекао је у емисији Соловјев уживо заменик начелника Главне војно-политичке управе Оружаних снага Русије, командант специјалних снага Ахмат генерал-мајор Апти Алаудинов.

Према речима савезника шефа Чеченије Рамзана Кадирова, квалитет обуке ових људи није био озбиљан.

„Био је један сектор непосредно наспрам специјалних снага ‘Ахмат’, где су се појавили странци — ту су били Немци. Али могу да гарантујем да од тих Немаца, од тих људи који су говорили немачки, мало ко је преживео. Моји момци су тамо радили у две екипе. Искрено ћу вам рећи, у етеру је владала таква вриска, и чини ми се да је мало њих отишло одатле живо“, поделио је детаље Алаудинов.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Руски генерал је истакао да су страни плаћеници у овим сукобима претрпели колосалне губитке. Странци који су стигли у зону специјалне војне операције нису спремни за притисак руске војске, резимирао је командант Ахмата.

Алаудинов је раније демантовао информације које су се појавиле о стрељању припадника Оружаних снага Украјине који су се предали у близини Курска. На појединим друштвеним мрежама појавили су се подаци да су Оружане снаге Русије наводно отвориле ватру на девет Украјинаца који су се предали.

Ујутру 6. августа, формације украјинских оружаних снага покушале су да заузму део територије Суџанског округа, који је део Курске области. Како је начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов известио председника Руске Федерације Владимира Путина, руска војска је зауставила даље напредовање украјинских трупа. Он је навео и да би операција требало да се заврши поразом непријатеља и изласком на државну границу.

Оружане снаге Русије извеле су 26. августа велики напад на објекте војно-индустријског комплекса у Украјини.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ