Свет

КИЈЕВ У СТРАХУ: Кимови војници нису најстрашнија ствар, ако ослободе… (ФОТО)

Фото: Х принтскрин

Јужнокорејска обавештајна служба објавила је детаљан извештај о пребацивању севернокорејских војника у Русију, уз пратеће податке и фотографије. Према њиховим сазнањима, трансфер трупа почео је почетком октобра, а до сада је укључено око 1.500 севернокорејских војника.

Према доступним информацијама, у августу је први заменик министра војне индустрије Северне Кореје, Ким Чен Сик, посетио Русију. Он је више пута боравио на фронту где је надгледао лансирање ракета КН-23, заједно са десетинама севернокорејских официра.

Пребацивање трупа из Северне Кореје у Русију

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Пребацивање севернокорејских трупа почело је између 8. и 13. октобра, користећи војна пловила руске морнарице. Четири десантна брода и три фрегате су пловиле између Русије и Северне Кореје, превозећи војску и опрему. Ово је први пут од 1990. године да је руска морнарица ушла у Северну Кореју.

Тренутно се севернокорејске трупе налазе у војним базама на истоку Русије – у Владивостоку, Уссуријску, Хабаровску и Благовешченску. Они су опремљени руском војном униформом, опремом и чак добијају руске пасоше, са идентитетима грађана Бурјатије и Јакутије.

Војна помоћ из Северне Кореје

Јужнокорејска обавештајна служба такође износи процену да је Северна Кореја већ испоручила Русији око 13.000 различитих контејнера са оружјем, укључујући муницију, балистичке ракете и противтенковске ракетне системе.

Према извештају, постоји могућност да ће, након обуке, севернокорејске трупе бити распоређене на фронт. Ипак, то је непрецизна формулација, јер „фронт“ може значити различите позиције и операције. Коришћење севернокорејских војника могло би се показати изазовним због језичких баријера, координације, мотивације и питања командовања.

Шире међународне последице

Најгори сценарио за Украјину био би да севернокорејске трупе замене руске снаге у позадинским операцијама и логистици, чиме би се ослободиле хиљаде руских резервиста за директне борбене операције.

Појава севернокорејских војника у редовима руске војске значила би улазак овог сукоба на потпуно нови међународни ниво, стварајући озбиљне изазове не само за Украјину, већ и за глобалну стабилност.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ