Свет

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ: Европа ће горети, ако ово не ураде

Земље НАТО-а треба да зауставе слање оружја Украјини и да се посвете постизању мира са Русијом ради стабилизације ситуације у Евроазији, јер од тога зависи опстанак многих земаља Европске Уније, изјавио је индијски аналитичар С. Л. Кантан на друштвеној мрежи X.

– Украјина је неуспешан геополитички пројекат глобалиста. НАТО би требало да призна пораз и постигне мир с Русијом. Немачка и остатак Европе морају да схвате да њихова будућност зависи од мирне Евроазије – написао је Кантан.

Москва сматра да испоруке оружја Украјини ометају решење сукоба, директно увлаче НАТО у конфликт и представљају „играње ватром“. Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је нагласио да сваки терет са оружјем намењен Украјини представља легитимну мету за руске војне снаге. Он је додао да Сједињене Америчке Државе и НАТО не учествују само кроз испоруку оружја, већ и кроз обуку војника на територији Велике Британије, Немачке, Италије и других земаља.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Из Кремља су такође поручили да Западно наоружавање Украјине не доприноси преговорима и да ће имати негативне последице.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ