Свет

ИРАН СЕ ОГЛАСИО НАКОН БРУТАЛНОГ РАЗАРАЊА ИЗРАЕЛА: Запад у неверици

Ирански врховни вођа изненада се појавио у јавности, након што су неки светски медији пренели да се склонио на безбедно, након што је наредио масовне ваздушне ударе на Израел.

Ајатолах Али Хамнеи се данас састао са студентима и научницима, у свом првом јавном појављивању откако је наредио ракетни напад на Израел.

Том приликом је за ескалацију сукоба у региону окривио „САД и неке европске земље“ које „лажно тврде да доносе мир и спокој у регион“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Он је поручио да се те земље морају „изгубити“ из региона како би земље које заиста припадају том подручју могле да живе у миру.

Такође је рекао и да је у жалости због смрти вође Хезболаха Хасана Насралаха, али ипак није одложио своје састанке јер је, како је рекао, иранска жалост „оживљавајућа и покретачка“ снага. „Бити у жалости не значи бити депресиван и седети у ћошку“, рекао је.

Претходно су неки страни медији објавили да је Хамнеи „нестао“ након напада и да је највероватније смештен у неко од најобезбеђенијих склоништа, због предострожности од одмазде Израела.

Извор: Вечерњи лист

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ