Свет

ГОТОВО: Руси подигли заставу

Зорјано се налази на око два километара од места Горњак кроз који пролази важна железница коју украјинске трупе користе за снабдевање у Донбасу

Јединице групе трупа „Југ“ ослободиле су место Зорјано у Доњецкој Народној Републици, потврдило је данас Министарство одбране Русије.

Село Зорјано налази се два километра југоисточно од места Горњак. Заузимање Зорјана омогућиће руској војсци да се приближи Горњаку кроз који пролази важна железница. Она се користи за снабдевање великог дела украјинских трупа у Донбасу. Такође, у том месту налази се неколико великих рудника, те ће његово касније заузимање нанети велику штету украјинској индустрији.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

МО Русије данас даље наводи су снаге „Југ“ погодиле живу силу и технику 54. механизоване и 59. моторизоване пешадијске бригаде, као и 3. и 10. брдске јуришне бригаде и 119. бригаде територијалне одбране у близини Константиновке, Курахова, Никифоровке и Звановке у ДНР.

Руске снаге су, такође, успеле да одбију два украјинска контранапада и униште једно складиште муниције.

Губици украјинских снага на овом делу фронта износе: 830 војника, два аутомобила и две станице за електронско ратовање „анклав-н“.

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ