Свет

ГОТОВО! Руси подигли заставу

Оперативно-тактичка авијација, јединице опремљене беспилотним летелицама, ракетне снаге и артиљерија групација Оружаних снага Руске Федерације погодиле су теретни брод са муницијом, складиште и постројење за производњу беспилотних летелица, као и концетрацију непријатељске живе силе и војне технике у 142 оркуга

Руска војска ослободила је насеља Зорјано Перво и Золота Нива у ДНР, саопштио је Министарство одбране.

Јединице групе трупа „Север“ неутралисале су до 50 војника, три возила и складиште муниције.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Јединице групе трупа „Запад“ заузеле су повољније положаје. Непријатељ је изгубио више од 425 војника, седам борбених оклопних возила, укључујући пет америчких оклопних транспортера М113 и хаубице. Уништена је станица за електронско ратовање „енклав-н“ и два складишта муниције на отвореном.

Јединице групе трупа „Југ“ наставиле су да напредују у дубину непријатељске одбране и ослободиле село Зорјано Перво у ДНР.

Непријатељ је у зони одговорности ове групе изгубио до 855 војника, четири возила, три хаубице 122 мм Д-30 самоходну хаубицу „гвоздика“ калибра 122 мм, топ М119 и станицу за електронско извиђање „пластун“ .

Јединице групе трупа „Центар“ заузеле су повољније положаје и одбиле девет контранапада јуришних група Оружаних снага Украјине. Непријатељ је изгубио више од 495 војника, тенк, борбено оклопно возило, пет возила и топ-хаубицу Д-20.

Јединице групе трупа „Исток“ побољшале су тактичку ситуацију и ослободиле село Золота Нива у ДНР. Непријатељ је изгубио до 115 војника, борбено возило пешадије, оклопни транспортер М113 америчке производње, седам возила и самоходну хаубицу „цезар“ калибра 155 мм француске производње.

Јединице групе трупа „Дњепар“ неутралисале су до 55 војника, два возила и станица за електронско ратовање „енклав-н“.

Оперативно-тактичка авијација, јединице опремљене беспилотним летелицама, ракетне снаге и артиљерија групација Оружаних снага Руске Федерације погодиле су теретни брод са муницијом, складиште и постројење за производњу беспилотних летелица, као и концетрацију непријатељске живе силе и војне технике у 142 оркуга.

Оружане снаге Руске Федерације извеле су и групни удар балистичким ракетама „кинжал“ по аеродромској инфраструктури Оружаних снага Украјине.

Системи ПВОоборили су три ракете лансиране из ХИМАРС-а америчке производње и 49 беспилотних летелица.

Извор: Медији

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ