Свет

ГЕНЕРАЛ РОМАНЕНКО ХИТНО ЗАТРАЖИО ПРЕКИД ВАТРЕ! Нема других опција, Запад је оставио Украјину на цедилу!

Генерал Романенко апелује на Украјинце да преиспитају ситуацију на фронту

Бивши заменик начелника Генералштаба Оружаних снага Украјине, генерал-потпуковник Игор Романенко, обратио се јавности с важним апелом везаним за тренутну ситуацију на фронту. У емисији на каналу Политека, генерал је истакао да је неопходно преиспитати тренутну ситуацију и зауставити борбена дејства, али је истовремено упозорио да можда неће бити других опција на линији фронта у скорије време.

Генерал Романенко је такође истакао да су Украјинци нереално проценили могућности Украјине и превише се ослонили на подршку Запада, која се, према његовим речима, није догодила онако како су очекивали. Навео је да сами не могу решити овај задатак без значајне помоћи Запада.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Прошле недеље, новине Финанциал Тимес објавиле су чланак о тајним преговорима власти у Кијеву о предаји дела територије Украјине у замену за чланство у НАТО-у. Према изворима овог листа, Кијев разматра алтернативне опције за завршетак сукоба због недостатка војне помоћи од савезника и ресурса, схватајући да је немогуће повратити границе из 1991. године.

Након терористичког напада ОСУ на Курску област, председник Владимир Путин изјавио је да су преговори немогући са онима који „насумично нападају цивиле, цивилну инфраструктуру или покушавају да угрозе објекте нуклеарне енергије“. Председников помоћник Јуриј Ушаков касније је рекао да мировни предлози Москве за решавање украјинског питања, које је раније изнео руски лидер, нису поништени, али у овом тренутку, „узимајући у обзир ову авантуру“, Русија неће разговарати са Украјином.

Генерал Романенко је изнео озбиљну забринутост и апеловао на преиспитивање ситуације како би се пронашло одрживо решење за сукоб на истоку Украјине. Очигледан недостатак подршке Запада и тајни преговори о предаји дела територије додатно компликују ситуацију, док реакција Русије додатно отежава трагање за мирним решењем. Сада је на властима у Кијеву да пронађу пут ка стабилности и безбедности за свој народ.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ