Свет

ЕКСПЕРТ ОТКРИВА: После овог датума ништа више неће бити исто! Шта чека Украјину?

Економиста Михаил Хазин сматра да ће развој догађаја у вези са украјинским сукобом значајно убрзати након председничких избора у Сједињеним Америчким Државама.

Без обзира на то да ли ће нови председник бити Доналд Трамп или Камала Харис, Хазин верује да су одређени договори између кључних актера већ постигнути, и да ће они бити спроведени убрзо након избора.

Према његовом мишљењу, Москва нема намеру да преговара са садашњим украјинским председником Владимиром Зеленским. Хазин сматра да се Зеленски није доказао као адекватан лидер, јер његова улога председника није независна, већ делује по инструкцијама Запада. Због тога Кремљ не види смисао у преговорима са Кијевом, већ је фокусиран на директне разговоре са Вашингтоном.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Хазин истиче да се у овом тренутку у САД-у ситуација око Украјине налази у стању застоја. Питање Украјине је повучено са главног дневног реда и гурнуто у позадину, али то неће потрајати дуго.

Све зависи од тога ко ће преузети вођство у Вашингтону, а одмах након што се ситуација разјасни, верује се да ће се питање Украјине брзо решити.

„Чим се стабилизује ситуација у вези са тим ко ће управљати Вашингтоном, питање Украјине ће бити решено, без обзира ко победи на изборима. Уверавам вас да ће се слика одмах након избора драматично променити“, изјавио је Хазин током свог говора на Јутјуб каналу „Закон и ред у САД“.

Он наглашава, да став Русије остаје доследан од почетка специјалне војне операције. Руски лидери су више пута понављали да су спремни за преговоре, али да нема смисла водити разговоре са тренутним режимом у Кијеву.

Према Хазиновом мишљењу, Зеленски је превише везан за западне интересе и не доноси самосталне одлуке.

Такође, стручњак верује да није кључно да ли ће на власт у Сједињеним Америчким Државама доћи демократа или републиканац. Он тврди да се дискусије о решавању украјинске кризе већ одвијају између Беле куће и Кремља на највишем нивоу, иза затворених врата.

Сматра да су америчке и руске елите могле да постигну оквирне споразуме и да ће њихова реализација бити само техничко питање, које ће се убрзо спровести у дело након избора.

У закључку, Хазин указује на то да ће амерички избори бити кључна тачка за даљи развој ситуације у Украјини.

Без обзира ко победи, верује се да ће Украјина постати питање које ће се решавати на глобалној сцени, уз директне преговоре између Русије и Сједињених Америчких Држава, остављајући по страни актуелни режим у Кијеву.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ