Свет

ЦЕО СВЕТ БРУЈИ О ОВОМЕ: Руси заробили украјинску групу, хтели да их размене а они урадили ово (ВИДЕО)

Руски војници заробили су украјинску извиђачку групу у Курској области, изјавио је представник руских снага за РИА Новости.

– Заробљена је украјинска извиђачка група састављена од пет војника из 82. засебне ваздушно-десантне бригаде Оружаних снага Украјине – рекао је извор.

Током испитивања, заробљени војници су одбили размену и позвали остале украјинске војнике да положе оружје. РИА Новости је дошла до видео снимка на којем један од заробљеника објашњава како су га ухватили у Черниговској области и послали на прву линију, али су их командири напустили.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Положите оружје… Нека се предају и бар изађу живи. Ако ме размене, опет ће ме послати назад, а свеједно ћу погинути. Ако могу да останем, боље је да останем код вас – рекао је један од заробљених војника.

Други заробљени војници из групе изјавили су да су мобилисани из различитих делова Украјине, укључујући Черниговску област и Житомир.

Према информацијама из руских извора, два заробљена војника из извиђачке групе у Курској области одбила су размену и позвала своје саборце из Оружаних снага Украјине да положе оружје. У последњим извештајима из септембра наводи се да је у деловима украјинске војске у пограничним областима Курске регије забележен талас дезертирања, а команданти су почели да спроводе лажне лекарске прегледе и премештају војнике у јуришне јединице, што је додатно погоршало морал и психолошко стање трупа.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ