Свет

ЖЕСТОК УДАР НА УКРАЈИНУ: Има мртвих

КИЈЕВ – У региону Доњецка, руске снаге су вечерас дроном напале спасилачке екипе, а оштећена је ватрогасна цистерна, објавила је Државна служба за ванредне ситуације Украјине на Фејсбуку.

Како је наводи у саопштењу, у нападу нема повређених, али је оштећено ватрогасно возило.

Како преноси Укринформ, руска војска је у протекла 24 сата извршила 2.816 гранатирања Доњецке области, а оштећено је 58 цивилних објеката.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У ракетном нападу на Станислав у Херсонској области погинула је старија жена, изјавио је начелник обласне војне управе Херсона Олександар Прокудин.

„Услед руског гранатирања насеља погинула је 74-годишња жена. Она је преминула на лицу места“, написао је Прокудин на Телеграму.

Начелник Обласне војне управе Сергеј Лисак саопштио је да је једна особа је повређена у вечерашњем нападу Оружаних снага Русије на образовну установу у Дњепру, преноси украјински Интерфакс.

„Непријатељ је напао Дњепар. Према прелиминарним подацима једна особа је задобила повреде умерене тежине. Зграда образовног центра је делимично уништена“, написао је он на Телеграм каналу.

Једна особа је погинула, а 13 је задобило повреде различитог степена тежине услед руског напада вођеном ваздушном бомбом на зграду Сумског геријатријског пансиона за ветеране рата и рада у четвртак, саопштила је Обласна војна управа Суми, преноси Танјуг.

„У објекту се налазио 221 пацијент, од којих је 87 инвалида. Од последица удара, закључно са 19 часова, једна особа је преминула, а 13 је задобило повреде различитог степена тежине“, наводи се у саопштењу.

Пацијенти пансиона се евакуишу на сигурно, а људима се пружа медицинска и психолошка помоћ, наводи ОВА.

Извор: Политика

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ