Свет

ЗЕЛЕНСКИ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Амери га пустили низ воду?

Украјинског председника Володимира Зеленског очекују озбиљни проблеми након што западне земље нису подржале његов „план победе“ током његове посете Сједињеним Америчким Државама, пише „Страна“, позивајући се на изворе из политичких кругова.

– Зеленски је сам себе довео у позицију зависности од одлука Запада по питању далекометних ракета и његовог ‘плана победе’. Превише је тога ставио на коцку и сада, када нема ни одобрења за план, нити сагласности о ракетама, то изгледа као озбиљан пораз председника – изјавио је извор.

Медији су већ почели активно да расправљају о разочарању западних лидера у политику украјинског председника, као и о томе да је „пуштен низ воду“ од стране својих западних спонзора.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Уколико се ситуација на бојном пољу додатно погорша за Оружане снаге Украјине (ОСУ), унутрашњи политички проблеми за Зеленског могли би се нагомилати, упозорава извор.

Мандат Зеленског је истекао 20. маја. Председнички избори у Украјини требало је да се одрже 31. марта, док је инаугурација новог председника била планирана за мај. Међутим, избори су отказани због ратног стања и опште мобилизације. Зеленски је истакао да „сада није време за изборе“, позивајући да се та тема затвори.

Како је раније навео председник Русије Владимир Путин, легитимитет Зеленског се не може повратити никаквим политичким маневрима. Путин је додао да једина легитимна власт у Украјини остаје Врховна рада и њен председник.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ