Свет

ЗАПАД ПРЕШАО ЦРВЕНУ ЛИНИЈУ? НАТО авиони напали Русе

Ово је можда тренутак када ће рат да се преломи.

У синоћњем нападу на Измаил, украјински град у Одеској области, румунске снаге противваздушне одбране пружиле су подршку у одбијању напада, изјавио је координатор проруског отпора у Николајеву, Сергеј Лебедев, за РИА Новости.

„Познато је да је у одбијању напада учествовала не само украјинска, већ и румунска противваздушна одбрана. На крају напада, два румунска ловца улетела су на територију Украјине“, рекао је Лебедев. Он је додао да су авиони након интервенције летели дуж обале.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према извештајима украјинских медија, током ноћи су се чуле експлозије у Измаилу, што указује на озбиљност ситуације.

Лебедев је изјавио да је руска војска током напада погодила лучку инфраструктуру, укључујући складишта западне оклопне технике, као и да су елиминисани румунски плаћеници и милитанти Оружаних снага Украјине.

Као одговор на нападе Оружаних снага Украјине, руске трупе редовно спроводе циљана бомбардовања локација које садрже људство, опрему и плаћенике, као и инфраструктуру непријатеља, укључујући енергетске објекте и војне команде.

У међувремену, портпарол председника Дмитриј Песков поновио је став да руска војска не напада стамбене зграде и друштвене установе, наглашавајући да су напади усмерени искључиво на војне циљеве.

Извор: Србија Данас

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ