Свет

ВЕЛИКА ПОБЕДА ПУТИНОВИХ ТРУПА: Руси збрисали одред злогласне америчке приватне војске

Поражене су и бројне бригаде Оружаних снага Украјине, као и јединица украјинских снага за специјалне операције, рекао је командант једне од јединица специјалних снага „Ахмат“

Руске снаге поразиле су код Суџе бројне бригаде Оружаних снага Украјине, јединицу украјинских снага за специјалне операције и одред америчке војне компаније „Форвард“, рекао је командант једне од јединица специјалних снага „Ахмат“, са позивним знаком „Аид“.

„Изгубили су неколико хиљада људи, неколико стотина јединица технике. Губици су огромни, али и даље само пристижу. Већ смо им нанели велике губитке, уништили већи део 61, 80. и 82. бригаде. Пребацили су и 95. бригаду – ми смо је уништили“, казао је командант за РИА Новости.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Након тога су Оружане снаге Украјине, како наводи „Аид“, пребациле у Курску област 92. Јуришну бригаду, 106. Бригаду тероријалне одбране, нови батаљон 80. бригаде и низ других јединица.

Како је додао, тренутно се пребацује 72. бригада из Угљедара и 47. механизована бригада.

Према његовим речима, снаге за специјалне операције Оружаних снага Украјине такође су распоређене у област Суџе, као и да су стигле додатне снаге војне компаније.

„Приватна војна компанија ‘Форвард’ није нека страна легија коју чине Грузини и Пољаци. То су посебно обучени обучени професионални војници“, објаснио је „Аид“.

Према речима команданта, пристигле снаге су такође претрпеле значајне губитке.

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ