Свет

УЗБУНА У САД: Руски стратешки бомбардери надомак Аљаске

Два стратешка бомбардера Ту-95МС, који су део руских Ваздушно-космичких снага, извела су планирани лет изнад неутралних вода Беринговог мора, недалеко од западне обале Аљаске.

Ову вест објавило је Министарство одбране Русије, наглашавајући да је лет протекао уз подршку и пратњу руских ловачких авиона Су-35С и Су-30СМ, који су обезбеђивали сигурност и надзор током целе мисије.

Ова операција је део редовних активности далекометне авијације Русије, која континуирано спроводи летове изнад међународних вода широм света.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Лет Ту-95МС изнад Беринговог мора део је шире стратегије коју Русија користи за одржавање војне присутности у стратешки важним регионима, а пилоти ових бомбардера редовно патролирају изнад неутралних вода Арктичког океана, Северног Атлантика, Црног и Балтичког мора, као и Тихог океана.

Ови летови, иако планирани и рутински, представљају важан елемент демонстрације руске војне моћи, јер стратешки бомбардери, попут Ту-95МС, имају способност да носе крстареће ракете дугог домета, што им омогућава да пројектују снагу далеко од територије Русије.

Пратећи ловци, Су-35С и Су-30СМ, обезбеђују додатну сигурност током ових мисија. Њихова улога је кључна јер пружају заштиту стратешким бомбардерима од потенцијалних претњи из ваздуха, омогућавајући бомбардерима да неометано извршавају задатке.

Су-35С је модерни вишенаменски ловац, познат по својој способности да делује у различитим борбеним условима, док Су-30СМ поседује високу маневарску способност и такође може деловати као ловац-пресретач. Њихова присутност током летова гарантује безбедност и борбену спремност у сваком тренутку.

Далекометна авијација Русије, у којој учествују авиони попут Ту-95МС, често се користи за вежбе које подразумевају прелетање великих раздаљина и извођење задатака који укључују симулације бомбардовања и лансирања ракета. Ови летови служе и као начин да се тестирају перформансе авиона и обученост пилота, што додатно доприноси одржавању високог нивоа борбене спремности.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ