Свет

УЖАС КОД КУРСКА! Руска морнаричка пешадија збрисала целу украјинску колону из заседе!

Морнарички пешадинци Црноморске флоте уништили су колону оклопних возила у пограничном подручју Курске области, на којој су украјински војници покушали путем опште намене да продру у унутрашњост руске територије, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације.

Наводи се да војници 810. одвојене гардијске бригаде морнаричке пешадије Црноморске флоте групације снага „Север“ настављају да уништавају јединице украјинских оружаних формација у пограничном подручју Курске области.

Према речима представника Министарства одбране Русије, правовремено откривање непријатеља и брза реакција војника бригаде морнаричке пешадије омогућили су уништење колоне бораца ОСУ.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Непријатељ је у подручју једног од насељених места наишао на положаје бригаде, морнарички пешадинци су га одлучно зауставили, поставили заседу, уништили колону и потпуно зауставили напредовање противника на том сектору.

Након неуспешних фронталних напада, борци су покушали да заобиђу руске снаге, али су били ухваћени на препад. После тога, морнарички пешадинци су заузели повољне положаје за даљу контролу кретања и уништавање лаке и тешке борбене технике ОСУ.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ