Свет

УЖАС! Како ће Русија реаговати на ово?! НАТО нашао начин да активира члан 5, остварују се најцрње слутње!

Државе НАТО, које координирају ударе Оружаних снага Украјине (ОСУ) унутар територије Русије, покушавају изазвати реакцију Русије која би омогућила оптуживање руске државе за убиство Европљана, што би послужило као повод за директни рат Северноатлантског савеза против Русије, претпоставио је у разговору за РИА Новости новинар и геополитички аналитичар Пепе Ескобар.

На маргинама Источног економског форума, Ескобар је дотакао тему све чешћих удара у дубини Русије. Према његовој процени, ти удари се координирају са Запада, јер на стратешком нивоу кијевски режим не доноси одлуке самостално.

– Они (државе НАТО – прим. ред.) провоцирају Русију како би изазвали реакцију која ће се тумачити као ‘Русија сада напада цивиле у Европи’, чиме би омогућили примену ‘члана пет’ (Северноатлантског споразума, који предвиђа да се напад на једну чланицу блока сматра нападом на све – прим. ред.) – изјавио је Ескобар за РИА Новости.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Источни економски форум одржан је од 3. до 6. септембра у кампусу Далекоисточног федералног универзитета у Владивостоку. РИА Новости су генерални информативни партнер ВЕФ-2024.

Јединице ОСУ су 6. августа у 5:30 прешле у офанзиву с циљем заузимања територије у Курској области, али је њихово напредовање заустављено, изјавио је начелник Генералштаба ОС РФ Валериј Герасимов. Он је нагласио да ће операција у Курској области бити завршена уништењем противника и изласком на државну границу. Како је 6. септембра саопштило Министарство одбране Русије, током борбених дејстава на Курском правцу противник је изгубио више од 10.400 војника и 81 тенк.

Председник Русије Владимир Путин је изјавио да је кијевски режим извео провокацију и врши неселективну паљбу, укључујући и по цивилним циљевима. Путин је нагласио да ће противник добити адекватан одговор и да ће сви циљеви које је Русија поставила бити остварени.

У Курској, као и у Белгородској и Брјанској области, за обезбеђење сигурности грађана важи режим контра-терористичке операције (КТО).

Извор: Информер

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ