Свет

УПАЛИ СУ У СМРТОНОСНУ ЗАСЕДУ: Руси пустили Украјинце да продру у град, а онда

Фото: Твитер принтскрин

Борци групације снага „Центар“ ликвидирали су украјинске диверзанте који су продрли у Новогродовку у ДНР, коју су ослободили руски војници, изјавио је за РИА Новости војник са позивним знаком Фанат.

– Ово је борбено возило пешадије украјинских снага. Диверзантска извиђачка група покушала је да уђе у град, али су је наши момци (Оружане снаге Русије) одмах ликвидирали – рекао је он, стојећи поред спаљене украјинске оклопне технике на једној од градских улица.

Поред руског војника леже тела убијених украјинских диверзаната са плавом траком на рукавима и кацигама са препознатљивим ознакама.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Новогродовка (у правцу Красноармејска) је град смештен на линији Селедово — Новогродовка — Гродовка, иза којег се руским снагама отвара пут ка Красноармејску (украјински назив — Покровск). То је једно од највећих и стратешки најважнијих насеља за противника на западу ДНР. Ослобађањем овог града, руска војска је добила могућност да настави напредовање у позадину Кураховске групације ОСУ.

Руске снаге су извеле муњевиту операцију и у року од неколико дана успеле су да заузму Новогродовку, у којој је раније живело више од 14 хиљада људи. Према речима војника, отпор ОСУ био је неорганизован, што је омогућило да се град готово потпуно сачува. У многим кућама су прозори остали читави, али нема струје ни водоснабдевања. На улицама се налази спаљена украјинска оклопна техника и тела погинулих украјинских војника.

Претходног дана групација „Центар“ ослободила је и село Калиново у ДНР, које се налази источно од Селедова. То је део великог Очеретинског мостобрана за напредовање према Новогродовки, Мирнограду, Селедову и Курахову.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ