Свет

УКРАЈИНИ СТИГЛЕ НАЈЦРЊЕ МОГУЋЕ ВЕСТИ: Руси одавде крећу на Кијев?

Док је у правцу Пљохова у Курској области осујећен покушај пробоја украјинских снага ка руском упоришту, пуковник Анатолиј Матвијчук је дао процену новог сценарија борби, разматрајући могућност да би пораз Оружаних снага Украјине код Сумија могао отворити пут ка Кијеву.

Испоставило се да Оружане снаге Украјине, које су пре више од месец дана извршиле упад у Курску област, не само да се могу потиснути из региона, већ би ситуација коју је створио Кијев могла бити искоришћена за премештање борбених дејстава ка Кијеву. О томе је говорио војни експерт и пуковник у пензији Анатолиј Матвијчук.

Руске снаге не само да потискују непријатеља из пограничних области, већ и спречавају његове покушаје да продре у друге регионе Русије. Конкретно, ракетни удари се изводе на Сумски регион, где је непријатељ концентрисао резерве за будуће нападе и где се, према неким подацима, налази штаб са НАТО саветницима који руководе операцијама.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Као резултат дејстава руског ваздухопловства, артиљерије и ракетних јединица, непријатељ је претрпео значајне губитке. Погинуле и рањене НАТО официре евакуишу хеликоптерима који лете на малим висинама како би избегли дејства руске противваздушне одбране. Кијев пребацује медицинско особље из Харковске области ка Сумима због великих губитака у Курској области. Према доступним информацијама, непријатељ је изгубио више од 14.000 људи, од којих су већина војници елитних јединица Оружаних снага Украјине.

Пуковник Матвијчук је нагласио да би пораз украјинских резерви у пограничном граду Суми могао осујетити планове за офанзиву на Брјанску, Белгородску или Запорошку област. Додао је да су руске активности тренутно усмерене на уништење три или четири бригаде које су ушле у Курску област.

Следећи задатак је премештање борбених дејстава у Сумски и Черниговски регион са напредовањем ка Броварима у Кијевској области. Ово би омогућило дестабилизацију одбране Оружаних снага Украјине на југу Доњецка и другим правцима, деморализацију непријатеља и значајно слабљење његових резерви.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ