Свет

УКРАЈИНЦИ БЕЖЕ ГЛАВОМ БЕЗ ОБЗИРА: Војска пред моралним сломом, Руси преузимају обале кључне реке

Јужни део Доњецког фронта са украјинске стране личи на решето. Фронт је пун рупа, а украјинске Оружане снаге су са покушаја организованог повлачења прешле на хаотично бекство. Кијевске власти практично немају шансе да то узмицање зауставе на левој обали Дњепра.

После скоро годину дана мировања, фронт се померио и код Купјанска јер украјинска армија није више у стању да издржи руски натисак, анализира политиколог Ростислав Ишћенко и даодаје како сумњам да у њој више има довољно „фаталиста да се од њих формира стандардни гарнизон за одбрану Харкова“.

Велика је вероватноћа да ће ускоро градови од милион и више становника падати као што се сада пуштају низ водз украјински градови са по петнаест хиљада становника.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Изгледа да је коначно наступио морални слом украјинских оружаних снага, који смо дуго чекали. Изгубили су вољу за отпором. Преживели желе да преживе. Украјини понестаје праве војске, а нову нема где да регрутује – истиче он.

Ипак, посланици државне раде су одлично расположени и настављају грчевито да се међусобно боре за преостале финансијске токове. Зеленски моли Сједињене Државе да му дозволе да ракетама дугог домета гађа Москву, Санкт Петербург и Нижњи Новгород.

У међувремену, украјински војници који су упали у погранична села Курске области без колебања убијају цивиле, иако добро разумеју да су изгубили, и не устручавају се да то кажу пред камерама и поставе на интернет.

Тако мисле и Сирски и Зеленски, који дају наређења да се масовно гранатирају Курск и Белгород и пуца на цивиле. Тако мисли и војник који извршава њихова наређења…

Пре десет година сам писао да ће за оне наше, који ће чекати ослобођење, најтеже бити да преживе последње дане и сате нацистичке власти, јер ће кроз прозор већ моћи а виде руске тенкове у дворишту своје куће, а у то време ће их бежећи украјински зли духови убија ти у њиховим становима да се не радују победи.

Зеленски и његово окружење су опасни за човечанство. Што мање времена буду имали да спроведу своје злочиначке планове – биће свима боље.

Извор: Факти

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ