Русија

УДАР НА РУСИЈУ: Гори војна база (ВИДЕО)

Фото: Телеграм принтскрин

Пожар је избио у бившој војној бази Вагнер јединице у Молкину у руском Краснодарском крају 21. септембра, јавила је руска независна медијска кућа Медуза, позивајући се на Телеграм канал повезан са Вагнером.

Камп Молкино је био „домаћин“ Вагнеровим плаћеницима скоро 10 година и био је главна база ове групе у Русији. У лето 2023. године, база је наводно предата Афричком корпусу, јединици коју чине бивши Вагнерови борци подређени руском Министарству одбране.

Афрички корпус делује у Буркини Фасо, Либији, Малију, Централноафричкој Републици и Нигеру, наводи Медуза.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Телеграмски канал Вагнер Орцхестра објавио је 21. септембра видео снимке на којима се наводно виде административне зграде и штаб базе у пламену. Нејасно је шта је изазвало пожар.

Група Вагнер је одиграла кључну улогу у нападу Русије на Украјину у пуном обиму, предводећи напад Москве у бици код Бахмута у пролеће 2023.

Јевгениј Пригожин, тадашњи вођа Вагнера, погинуо је у мистериозној авионској несрећи у Русији 23. августа 2023. До пада је дошло два месеца након што је Пригожин предводио Вагнерове трупе у краткотрајној побуни против Кремља.

Након Пригожинове побуне и смрти, група плаћеника се повукла из Украјине и распарчала се, делујући у Белорусији и неким афричким земљама пријатељским Русији.

Извор: Кијев инденпендент

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ