Свет

ТРАМП ЗАТРЕСАО САД: Ако постанем председник, Маск ће бити

Фото: Јутјуб

„Спреман сам да служим Америци ако се укаже прилика“, поручио је Маск на Иксу

Бивши председник САД и републикански кандидат на предстојећим председничким изборима Трамп рекао је да ће, уколико буде поново изабран, његова администрација оформити Комисију за ефикасност „инспирисану Илоном Маском“ која ће вршити ревизију америчких владиних агенција.

„По савету Илона Маска успоставићу владин комитет за ефикасност који ће спровести свеобухватну финансијску ревизију и ревизију целе савезне владе, након чега ће дати препоруке за драстичне реформе“, рекао је републиканац.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Трамп је о том плану недељама разговарао са својим помоћницима, рекли су извори Ројтерсу. Сада је ту идеју први пут изнео јавно, у говору њујоршком економском клубу у четвртак, додајући да је Маск прихватио да води потенцијално ново владино тело.

Он није прецизирао како ће таква комисија функционисати, осим да ће усвојити план за отклањање „превара и нередовних плаћања“ у првих шест месеци постојања.

Како оцењује „Аксиос“, америчка јавност ретко има прилику да види како идеја утицајног пословног лидера улази у платформу кампање.

„Спреман сам да служим Америци ако се укаже прилика“, написао је Маск на својој платформи Икс у четвртак.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ