Свет

ТРАМП ШОКИРАО САД: Окривио је њих за покушај убиства

Други покушај убиства републиканског кандидата Доналда Трампа догодио се 15. септембра у голф клубу на Флориди

Републикански председнички кандидат Доналд Трамп изјавио је да је „реторика“ његове противнице на председничким изборима из редова демократа Камале Харис и председника САД Џозефа Бајдена наводно довела до другог покушаја убиства.

„Он (осумњичени за атентат) је веровао у реторику Бајдена и Харисове и по њој је деловао… Њихова реторика је разлог зашто сам ја био на мети, иако сам ја тај који ће спасити земљу, а они су ти који је уништавају ‘и изнутра и споља'“, рекао је Трамп за „Фокс Њуз“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Конкретно, реч је о изјавама Харисове и Бајдена да он представља „претњу по демократију“, тврди бивши амерички председник.

„Због ове комунистичке левичарске реторике, меци лете, и биће само горе! Дозволити милионима људи, из непознатих држава да упадну и заузму нашу земљу је неопростив грех. Наше границе морају бити затворене, а терористи, криминалци и душевно оболели одмах депортовани“, написао је Трамп на Иксу и додао да они који дођу у Америку морају да је воле, уместо „да нам краду радна места и богатсво“.

Други покушај убиства републиканског кандидата Доналда Трампа догодио се 15. септембра у голф клубу на Флориди.

Према наводима полиције, службеници Тајне службе отворили су ватру на осумњиченог, који се крио у жбуњу. На месту где је примећен пронађени су пушка АК-47 са оптичким нишаном, два ранца и „ГоПро“ акциона камера.

Први атентат на Трампа догодио се 13. јула у Пенсилванији, када је Трамп повређен, али није био животно угрожен.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ