Свет

ТАЈНИ САСТАНАК У НЕМАЧКОЈ: Билд открио шокантне детаље, ако је ово тачно – Русија нека се спрема…

Фото: Pixabay.com

Највиши војни званичници чланица НАТО-а и Украјине окупили су се ове недеље у немачком граду Дрездену на тајним разговорима, пише Билд.

Земља домаћин је наводно искористила прилику да рекламира најновије иновације својих произвођача оружја.

Раније овог месеца, водећа немачка одбрамбена компанија Рајнметал објавила је да је скоро удвостручила свој оперативни профит у првој половини 2024. Оружарски гигант је рекао да је сукоб у Украјини један од фактора који су „значајно побољшали пословни учинак“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У чланку објављеном у четвртак, Билд је известио да су се команданти копнених снага 35 европских земаља, као и Украјине и САД, окупили на састанку иза затворених врата у Дрездену, за који се верује да је трајао од уторка до четвртка. Према немачком таблоиду, догађај је био обавијен велом тајне, уз појачане мере безбедности због шпијунирања.

Међу темама о којима се разговарало биле су нове оперативне области НАТО-а у Шведској и Финској, које су се придружиле војном блоку предвођеном САД, као и анализа претњи и поуке из сукоба у Украјини, пише лист.

Како преноси Билд, на састанку је такође приказан хардвер немачке одбрамбене индустрије, укључујући Рајнметалов противваздушни систем Скајренџер. Са својим аутотопом типа револвера и моћним радаром, Билд га је описао као идеалног за пресретање непријатељских дронова.

Лист је још у јуну цитирао шефа Рајнметаловог одељења за земаљске системе Бјорна Бернхарда који је рекао да би варијација Скајренџера, монтираног на шасију немачког тенка Леопард 1 из Хладног рата, ускоро могла да буде испоручена Украјини.

Поред тога, нова хаубица на даљинско управљање РЦХ 155 представљена је војним званичницима у Дрездену, наводи се у чланку. Прве 54 јединице наоружања ће наводно бити испоручене Украјини следеће године, а неколико европских војски такође је, наводно, изразило интересовање.

Рајнметал тренутно гради нову фабрику у Доњој Саксонији, а компанија је у мају саопштила да има за циљ да производи чак 700.000 артиљеријских граната годишње до 2025. године.

Немачки произвођач оружја отворио је у јуну центар за одржавање тенкова у западној Украјини и најавио планове за оснивање више фабрика муниције и противваздушне одбране на украјинском тлу.

Високи руски званичници упозорили су да ће Москва сматрати ове објекте „легитимним циљевима“ за војне нападе. Кремљ је тврди да западна војна помоћ Кијеву служи само за продужавање крвопролића, док не успева да промени његов крајњи исход.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ