Свет

СТРАВИЧАН СНИМАК ИЗ УКРАЈИНЕ! „КАО У ТЕРМИНАТОРУ!“ Дрон јури војника (ВИДЕО)

Да су дронови камиказе у Украјини постали најубитачније оружје од ког страхују војници и руске и украјинске војске, већ је одавно познато и лаицима.

Ипак, на друштвеним мрежама константно гледамо страшне снимке који приказују реалност рата, која све више изгледа као паклене сцене борби са роботима из филмова попут Терминатора.

На друштвеној мрежи X објављен је снимак руског ратног дописника, или војника, који се негде на фронту крије у разрушеној фабрици од дрона камиказе.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– К*рва! Укључите РЕБ (систем за електронско ратовање), већ је у фабрици – чују се речи аутора снимка.

Док се крије иза окна врата, чује се експлозија дрона који је вероватно ударио у неку препреку, и није повредио никога.

„Активирао се“, рекао је аутор снимка.

Још језивија је чињеница да дрон производи звук, зујање, за које корисници друштвених мрежа кажу да личи на музику која се може чути у хорор филмовима.

Њујорк Тајмс је почетком године писао о будућности ратовања, на основу закључака и лекција научених на фронту у Украјини, подсећа Курир.

Аналитичари су за тај лист рекли да ће развој беспилотног оружја вероватно довести до тога да ће битке у будућности бити вођене у потпуности беспилотним системима.

Летелице ће, према предвиђању аналитичара, контролисати оператери смештени у подземним бункерима.

Пуковник Аустријске војске Маркус Рајзнер рекао је тада за амерички лист да ће се водити борбе између беспилотних летелица и беспосадних копнених возила, додајући кратко: „Као у Терминатору“.

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ