Свет

СТРАВА И УЖАС У УКРАЈИНИ: Азовци урадили нешто језиво: „Ухватили су своје, поређали их…“

Борци националистичког пука „Азов“ јавно су стрељали сопствене војнике који су дезертирали са положаја у подручју насељеног места Невскоје у Луганској Народној Републици (ЛНР), изјавио је за РИА Новости пензионисани потпуковник ЛНР-а Андреј Марочко, позивајући се на сопствене изворе.

Раније овог септембра Марочко је известио да се на линији борбеног контакта код Купјанска повећава број украјинских националиста из „Азова“.

– У привремено окупираном насељу Невскоје у ЛНР-у, националисти из ‘Азова’ спровели су пред стројем показну егзекуцију. Стрељано је пет војника 12. специјалне бригаде ‘Азов’ који су самовољно напустили положаје и покушали да побегну са прве линије фронта – рекао је Марочко.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Експерт је истакао да је на овај начин украјинско руководство обновило борбу против масовног дезертерства у Оружаним снагама Украјине (ОСУ). Марочко је додао да је међу погубљенима био и један официр који се оглушио о наређење свог командовања.

Марочко је раније за РИА Новости навео да ОСУ трпе недостатак људства на северу ЛНР-а, што је последица неуспеха у попуни губитака и растућих тензија на фронту.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ