Свет

СТРАХОВИТ УДАР! Руси јуришају на два града истовремено! Украјини саопштено да хитно повуче трупе, у супротном…

Фото: Јутјуб

Украјинске снаге вероватно неће моћи да задрже одбрану у Торецку и Часовом Јару, претпоставио је британски експерт Александар Меркурис у свом блогу на Јутјубу.

– Украјински отпор у Часовом Јару и Торецку ће изненада пасти, као што се догодило у Артјомовску прошле године и Авдејевки у фебруару ове године. Постаће јасно да Украјинци више нису способни да наставе одбрану на тим местима – истакао је он.

Према речима експерта, те територије ће потом прећи под контролу руских снага. Меркурис је додао да се ситуација на бојном пољу у целини развија све брже.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Ово ће очигледно довести до војног колапса Украјине у неком тренутку, могуће у наредних неколико месеци – закључио је аналитичар.

Раније у среду, Министарство одбране Русије саопштило је да су јединице групе „Југ“ заузеле повољније положаје у подручјима насеља Калинина, Часов Јар, Минковка, Григоровка, Севериск, Дилејевка, Предтечино и Јелизаветовка у Доњецкој Народној Републици.

Владимир Зеленски је 1. септембра изјавио да се због активних борбених дејстава руске војске на Краматорском, Купјанском и Торецком правцу, створила сложена ситуација за Оружане снаге Украјине. Врховни командант Оружаних снага Украјине, Александар Сирски, 5. септембра је, након прегледа линије фронта, признао да Оружане снаге Украјине заостају за руском војском у погледу наоружања и људства.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ