Свет

ШТА ТО ЗНАЈУ БРИТАНЦИ? Предвиђају да ће рат трајати до…

Британски министар спољних послова Дејвид Лами рекао је да ће се сукоб у Украјини наставити до 2026. године, а да би могао да се продужи и наредних година.

Наступивши на скупу своје Лабуристичке партије у Ливерпулу, нагласио је да ће се ситуација у Украјини даље компликовати:

„Сукоб ће постајати све дубљи и оштрији, посебно од краја 2025. до 2026. и надаље“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Скупу лабуриста је присуствовао и бивши главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни, који је сада украјински амбасадор у Британији.

Обративши се домаћинима, позвао је западне земље да повећају испоруке оружја Кијеву и почну да обарају руске ракете изнад украјинске територије.

Командант украјинске тенковске бригаде: Још држимо Покровск, али је то за нас – изгубљен град

Украјински гарнизон у Покровску у изузетно је тешкој ситуацији – објавио је Тхе Тимес.

То је илустровао овим речима команданта украјинске тенковске 68. бригаде са позивним именом „Физичар“:

„Покровск је под нашом контролом, али се може сматрати изгубљеним. Оружане снаге Русије су пресекле три главна пута који воде у град и примакле су се толико да уз помоћ артиљерије и дронова могу да контролишу наше кретање.

– Не можемо, додао је Физичар, да акумулирамо довољно снага за контраофанзиву, па смо принуђени да се све време бранимо и да се, ако не буде другог начина да не будемо опкољени, полако повлачимо“.

Специјална операција у Украјини ће се завршити када Русија одлучи да се заустави, оценио је бивши специјални представник америчког Стејт департмант за Украјину Курт Волкер.

Политицо преноси и ове Волкерове речи:

— Време завршетка непријатељстава у потпуности зависи од руских власти. Тренутно, [руски председник Владимир] Путин нема разлога да оконча сукоб“.

Амерички генерал Џејмс Рејни раније је рекао да САД потпуно мењају стратегију због неефикасности својих тенкова у зони специјалне операције у Украјини.

Навео је да је петина америчких тенкова, предатих Украјини, већ уништена.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ