Свет

ШТА СЕ ТО ДЕСИЛО? Зеленски открио да Русија и Украјина већ преговарају „онлајн“, а онда је уследио шок!

Поједини руски медији јавили су да је председник Украјине Володимир Зеленски у петак најавио почетак преговора са Русијом, рекавши да су, у оквиру припрема за други самит о Украјини, са представницима Руске Федерације састанци већ одржани у онлајн формату, али је убрзо стигао деманти из његовог кабинета.

Зеленски је такође рекао да Украјина активно ради на плану који ће „бити почетак и основа за разговоре у било ком формату са Русијом и да су већ су спремне три тачке плана“. Рекао је и да ће се уочи мировног самита о Украјини састанци одржати и „ван мреже“.

„Ми смо рекли да смо спремни да видимо Русију на другом самиту, јер су сви наши савезници, укључујући и оне најближе, рекли да Русија треба да буде на другом самиту, јер се Русија бори против Украјине и не можете без једне од страна окончаће рат“, рекао је Зеленски, пренео је Интерфакс.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Убрзо је, међутим, уследио деманти његовог кабинета, посебно оног дедла изјаве дела у којем је Зеленски изјавио да је Украјина већ имала састанке са руским представницима у онлајн формату. Интерфакс и остали медији који су одмах пренели ову вест веома брзо су је кориговали.

Извор: Информер.рс/Страна.уа

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ