Свет

ШОК: Уочена два немачка борбена авиона како носе нуклеарне бомбе?! (ФОТО)

Два немачка борбена авиона Торнадо недавно су примећена у ваздухопловној бази Едвардс у Калифорнији како носе нуклеарну бомбу испод трупа, преноси Дефенс Блог.

Фотографија, коју је на друштвеним мрежама објавио корисник ТаскФорце23, приказује млазњак опремљен тренажером за нуклеарну бомбу Б61-12, неексплозивном верзијом оружја које се користи за обуку.

Нуклеарна бомба Б61-12 је најновија варијанта у породици Б61, са могућношћу експлозивне снаге до 50 килотона ТНТ-а. Поређења ради, атомске бомбе бачене на Хирошиму и Нагасаки 1945. имале су снагу од 15, односно 25 килотона.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Сорен Шмелц, портпарол канцеларије за набавке немачког Бундесвера, потврдио је да су авиони били у Сједињеним Државама у оквиру кампање „Тихи пратилац 24”.

„Обе летелице се тренутно налазе у САД на тестирању, које је обављено у ваздухопловној бази Едвардс у Калифорнији, док је инструментација обављена на полигону Тонопа у Невади“, рекао је Шмелц за Њузвик.
Он је додао да ће се оба авиона вратити у Немачку између 11. и 13. септембра и да тест наглашава улогу Немачке у стратегији нуклеарног одвраћања НАТО-а, усред растућих глобалних тензија.

Извор: Јутарњи.хр

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ