Свет

РУСИЈА ОВАКВУ ИЗДАЈУ НЕ ПАМТИ: Близак савезник забија нож у леђа Путину

Организација уговора о колективној безбедности не угрожава, него чува суверенитет држава чланица, истакао је Дмитриј Песков одговарајући на оптужбе јерменског премијера

Јереван је замрзнуо учешће у Организацији уговора о колективној безбедности (ОДКБ) јер је та структура створила претње по безбедност и суверенитет Јерменије, рекао је јерменски премијер Никол Пашињан.

Према његовим речима, ОДКБ не само да не испуњава своје обавезе да осигура безбедност Јерменије, већ ствара претње за њено даље постојање, суверенитет и државност.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Јерменија је близу „тачке без повратка“ у односима са ОДКБ, указао је Пашињан.

Са друге старене, Јерменија не намерава да прекида економске везе ни са Русијом ни са Евроазијским економским савезом (ЕАЕУ), додао је.

Говорећи о БРИКС-у, Пашињан је рекао да Јерменија тренутно не планира интеграцију са том асоцијацијом али да је прихватио позив руског председника Владимира Путина и да ће доћи на самит у Казању.

Москва се категорички не слаже са изјавама Пашињана, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков и нагласио да од ОДКБ-а не потичу никакве претње по Јерменију.

„Управо супротно – та организација стоји на стражи суверенитету држава чланица“, истакао је Песков.

Москва ће наставити контакт са Јереваном као блиским партнером, а одлука да „иступи“ из ОДКБ-а је суверено право Јерменије, додао је Песков.

„Јерменија сама бира стратешке и тактичке путеве свог развоја“, закључио је он.

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ