Свет

РУСИ ВИШЕ НЕМАЈУ МИЛОСТИ, ИДУ ДО КРАЈА: Почело тепих бомбардовање, овај град бришу са мапе (ВИДЕО)

Угљедар: Град под опсадом

Украјински град Угљедар, који је месецима био симбол отпора, сада је пред падом. Руске снаге непрекидно бомбардују кључне тачке града, а украјински браниоци, који су се две године држали, све теже одолевају под снажним ударима.

Према последњим извештајима, ситуација је критична, а преостале одбрамбене линије су пред пуцањем под налетима руске артиљерије која немилосрдно уништава град.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Руска офанзива у пуном јеку: „Град је скоро опкољен“

Руска војска спроводи тактику потпуног окружења Угљедара, чиме су прекинуте све главне комуникације и путеви ка остатку Украјине. Стратешки важне тачке су под непрестаним ударима, а војни извори извештавају да су руске снаге надомак преузимања контроле над кључним објектима.

Украјински браниоци се налазе у очајној ситуацији, са недостатком муниције и медицинског материјала, док непријатељ непрестано појачава притисак.

Катастрофа за цивиле: „Нема излаза“

Цивили су заробљени у граду, без могућности евакуације и под сталним нападима. Они који су остали, скривају се по подрумима и импровизованим склоништима, борећи се за опстанак у тешким условима. Недостатак воде, хране и медицинске помоћи додатно погоршава већ очајну ситуацију. Град је под сталном паљбом, док људи покушавају да преживе уз минималне ресурсе.

Сведоци ужаса: „Ово су последњи тренуци“

Очевици описују стравичне сцене: срушене зграде, разорене улице и град који је претворен у рушевину. „Ово су последњи тренуци“, каже један од бранилаца док звуци експлозија одзвањају. Руси користе артиљерију и ваздушне нападе како би сломили преостали отпор и заузели град.

Украјински отпор на измаку снага

Украјински браниоци и даље пружају отпор, али постаје јасно да је град пред падом. Без значајније подршке са стране, последње одбрамбене линије се повлаче према последњим упориштима, док руске снаге појачавају офанзиву. Свака нова експлозија додатно уништава наду да ће град успети да издржи.

У овим данима пише се судбина града који је издржао многе нападе, али сада је суочен са скоро сигурним падом пред све бруталнијим нападима непријатеља. У тренутку када све гори, последњи браниоци и цивили храбро се боре, знајући да је крај близу.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ